Är du prestigelös och en lagspelare?

Är du affärsdriven och analytisk?

Trivs du att arbeta nära verksamheten?

Då kan du vara den ekonomichef som Pan-koncernen söker!

 

Om uppdragsgivaren

Pan-koncernen består i huvudsak av två större verksamheter som jobbar nära varandra och möjliggör att vi kan erbjuda våra kunder ett komplett paket av tjänster som uppfyller alla behov. Pan Rental, som är den snabbast växande delen av koncernen, fokuserar på uthyrning av maskiner. Totalt har vi idag ca 180 maskiner i vår flotta, stora som små. Pan Trading, sysslar med handel av nya och begagnade maskiner, utrustning/tillbehör till maskiner samt rivningsutrustning. Under 2021 sålde vi ca 360 maskiner. Maskinreparationer och underhållstjänster tar vi hand om själva i våra moderna verkstäder. Idag har vi anläggningar i Stockholm och Göteborg.

Pan-koncernen har idag ca 30 anställda och huvudkontoret ligger i koncernens egna lokaler i Kungsängen utanför Stockholm. Koncernen omsatte 2021 närmare 500 MSEK.

Nyckelord för koncernen är förtroende, ärlighet och långsiktighet vilket speglar alla relationer med kunder, samarbetspartners och kollegor.

 

Beskrivning av tjänsten

Som ekonomichef för Pan-koncernen får du ett övergripande ansvar för ekonomifunktionen och ingår i företagsledningen där du bidrar med din kompetens i framför allt ekonomiska frågeställningar - från analyser, budgetarbete och prognosrapporter till att ta fram och följa upp relevanta KPI:er och förädla struktur i ekonomi- och verksamhetsprocesser. Vi har ekonomisk uppföljning på projektnivå vilket innebär att du får ett nära samarbete med affärsverksamheten. I ditt team har du två duktiga medarbetare som sköter det mesta av den löpande redovisningen, och även delar av bokslutsarbetet.

Då koncernen är i en process att byta affärssystem kommer du ha en viktig och ledande roll vad gäller att se över och utveckla den finansiella styrningen och rapporteringen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 

Vem är du?

Vi söker dig som är utbildad civilekonom och arbetat några år som ekonomichef. Du har goda redovisningskunskaper och är en mycket van användare av Excel.

Du är proaktiv och en strukturerad person.

Du är nyfiken, vill förstå sammanhang och motiveras av förbättrings- och utvecklingsarbete.

Du trivs att arbeta affärsnära och är van att sätta upp mål, samt implementera och följa upp ekonomiska processer och strukturer.

Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska.

Du har goda ledaregenskaper med vana att coacha och driva arbetet framåt.

Du är en prestigelös lagspelare som bidrar till en positiv stämning på kontoret.

Meriterande om du tidigare i din karriär har arbetat som Controller.

Meriterande om du har tidigare erfarenhet av affärssystembyte och systemimplementation.

Meriterande med erfarenhet av arbete i Microsoft Business Central och/eller BI-verktyg.

Meriterande med erfarenhet från internationell handel (valutahandel, momsfrågor, tull etc.).

 

Intresserad?

I denna rekrytering samarbetar Pan Trading Machinery med Invici. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig David Andersson, tel 072-853 09 96. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev. Som en del i Invici’s rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.

 

Om Invici

På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år